Panakota su medumi
Panakota su medumi
Autorius: regiux
Jums reikės
-
200ml grietinėlės (30%), 200ml pieno, 100gr cukraus, 4 a.š. želatinos, 1,5 v.š. vandens, 100g medaus, 100ml vandens, 1,5 a.š. želatinos (medaus želė), 0,25 a.š. druskos, +120g medaus
 

Paruošimas

Į paruoštus panakotai indelius dedame po porą šaukštų medaus (120g) ir dedame į šaldytuvą.
Dubenėlyje želatiną užpilame 1,5 v.š. vandens ir paliekame bent 10 minučių.
Tuo metu atskirame dubenėlyje sumaišome grietinėlę su cukrumi ir pakaitiname (bet neužverdame).
Atskirai pakaitiname pieną, kurio taip pat neužverdame. Nuimame pieną nuo ugnies ir į jį supilame želatiną ir ilgai maišome, kol želatina ištirpsta. Ištirpus želatinai į pieną supilame grietinėlę su cukrumi ir dar kartą išmaišome. Paliekame 20 minučių, kad atvėstų.
Pravėsus grietinėlei su želatina po lygiai supilstome į dubenėlius su medumi ant dugno, dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Kol baltas panakotos sluoksnis vėsta, paruošiame medaus želė. Medų suskistiname įdėję į karščiui atsparų indą ir įstačius į verdantį vandenį. Suminkštėjus medui į jį pilame 100ml vandens, išmaišome gerai ir suberiame želatiną bei druską. Lėtai maišome, kol želatina visiškai ištirpsta. Medaus želė šaukštu supilstome ant balto panakotos sluoksnio ir desertą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
Desertą patiekiame indeliuose.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
????
2012-07-09 14:55:12
http://www.kulinare.lt/desertai/panakota-su-medumi.html O čia autorius kas, ar tas pats?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis