Keptas viščiukas
Keptas viščiukas
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
 
viščiukas (1 kg)
 
 
kiaušinis
 
 
citrina
 
 
taukų
 
 
džiūvėsėlių
 
 
druskos miltų
 
 
petražolės
 

Paruošimas

Viščiuką supjaustyti į 4 dalis, nusausinti ir apibarstyti druska. Viščiuko gabaliukus apvolioti miltuose (jų perteklių nupurtyti), suvilgyti kiaušinio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose. Džiūvėsėlių perteklių nupurtyti. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti tiek riebalų, kad jie dugną dengtų 1,5 cm sluoksniu. Viščiuką sudėti į keptuvę ir kepti po 6-7 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Išimti iš keptuvės, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalų perteklių. Po to dar 10-15 minučių apkepti orkaitėje. Petražolių šakeles nuplauti, nusausinti ir šiek tiek pakepinti, išgriebti, riebalus nuvarvinti. Viščiuko gabaliukus puošti petražolių šakelėmis ir citrinos griežinėliais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
gabija ivoskaite