Vanilinių ledų ir balzaminiame sirupe marinuotų braškių desertas
Vanilinių ledų ir balzaminiame sirupe marinuotų braškių desertas
Autorius: regiux
Jums reikės
1 sauja
braškių
 
200 g
vanilinių ledų
 
1 a. š
cukraus
 
2 a.š
balzaminio acto sirupo
 

Paruošimas

Supjaustyti braškes, jas sumaišyti su 1 a.š. cukraus ir 2 a.š. balzaminio sirupo ir palaikyti šaldytuve 10 -15 min. Į ledainę dėti ledus, ant viršaus marinuotas braškes ir užlašinti dar kelis lašelius balzaminio sirupo.

Balzaminio acto sirupas gaminamas labai paprastai - į puodelį supilti 360 ml balzaminio acto ir 3 v.š. cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol skysčio sumažės per pusę, o padažas taps klampus ir tirštas - įprastos sirupo konsistencijos. Supilti atgal į švarų ir sausą buteliuką, laikyti šaldytuve galima net iki kelių mėnesių. Jei norite labiau pikantiško skonio, cukraus galite nedėti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Edvinas