Tortas su uogomis ir maskarpone
Tortas su uogomis ir maskarpone
Autorius: regiux
Jums reikės
200g
naturalus jogurtas
 
500g
maskarponės
 
120g
cukraus
 
1 vnt.
citrina
 
500g
braškės
 
150g
biskvitas
 
200g
sausainiai(damų piršteliai)
 
100ml
apelsinų sulčių
 
45g
želatinos
 

Paruošimas

Iš biskvito išpjauti turimos tortinės formos dydžio paplotį ir juo iškloti formos dugną (prieš tai gerai būtų įtiesti kepimo popieriaus, kad lengviau išimtumėte gaminį.
Uogas nuplauti ir supjaustyti gabaliukais.
Želatiną 10 minučių brinkinti šaltame vandenyje. Citriną nuplauti, nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis (aš naudojau 0,5 citrinos sultis, buvo tikrai gana rūgštelės). Želatiną supilti į apelsinų sultis ir kaitinti, kol ištirps (tai dariau mikrobangų krosnelėje), tada palikite atvėsti. Maskarponę išmaišyti su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Du šaukštus maskarponės masės įmaišykite į želatinos tirpalą ir gautajį mišinį supilkite į sūrio masę, gerai išmaišykite. Sudėkite pjaustytas uogas ir vėl gerai išmaišykite. Kremą paskirstykite ant biskvito ir mažiausiai 4 valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.
Kiaušinio baltymą su cukrumi išplakti iki standumo. Torta išimti iš formos. Kraštus aptepti baltymais ir apklijuoti sausainiais. Ant viršaus uždėti įvairių uogų ir pabarstyti cukraus pudra (aš vietoj pudros uogas užpyliau tortų želė).

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Lukas