Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
Autorius: witkueta
Jums reikės
8
bulvės virtos vidutunės
 
 
kiaušinis
 
 
krakmolas
 

Paruošimas

 
Pagrindinė dalis:
* Bulvės (virtos) vidutinės - 8 vnt.
* Kiaušinis - 1 vnt.
* Krakmolas - 3 valg.šaukšt.
* Druska - pagal skonį
* Barstiniai (paniruotei) - truputis
* aliejaus kepimui - truputis

Įdaras:
* Vištiena (virta) - 150 g.
* Sūris fermentinis - 100 g.
* Svogūnas - 1 vnt.
* Sviestas (kepimui) - truputis
* Druska ir juodieji pipirai - pagal skonį

Padažas:
*Sviestas - 150 g.
* grietinės - 0,5 stikl.
* Druska - pagal skonį
* Džiovintos lietuviškos prieskoninės žolelės (petražolės ir krapai ) - g.

Paruošimas
1. Virtas bulves sumalame. Įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskytę ir išminkome. 
2. Sumalame virtą vištieną, beriame druską ir pipirus. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste, supilame viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuojame sūrio. 
3. Formuojame iš bulvių blyną, dedame į vidų įdaro (nepagailime) ir formojame Jums patinkančios formos blynus. 
4. Apvoliojame barstiniuose ir kepame aliejuje ant silpnos ugnies kol apskrusta. 
5. Sviestą ištirpiname, dedame grietinę, beriame žoleles ir druską ir pašildome. Štai Jums ir lietuviški pietūs, skanaus :))))

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
katryna
2015-04-05 21:04:35
kiek esu darius,tai skaniausi zemaiciu blynai.
Linas
2015-01-31 15:30:45
barstiniai - dziuveseliai
Monika
2014-08-28 14:49:49
Labai skanus blynai gavosi, tikrai rekomeduoju pabandyti :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)