Napoleonas su spanguolių džemu
Napoleonas su spanguolių džemu Napoleonas su spanguolių džemu Napoleonas su spanguolių džemu Napoleonas su spanguolių džemu Napoleonas su spanguolių džemu
Autorius: Aušra
Jums reikės
100 ml
spanguolių džemo
 
250 ml
pieno
 
100 g
miltų
 
2 vnt
kiaušinių tryniai
 
100 g
juodojo šokolado
 
250 g
cukraus
 
0.5 vnt
citrinos sulčių
 
6 vnt.
bemielės sloksniuotos tešlos lakštai
 
400 g
sviesto
 
2 arbatiniai šaukšteliai
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

 Sloksniuotos tešlos lapelius iškepti orkaitėje, kol jie taps gelsvos spalvos ir pakils.Pasiruošiame kremą: sviestą ištirpiname puode, beriame miltus ir maišant pakaitiname. Kitame puode užviriname pieną su cukrumi ir į jį supilame ištirpusį sviestą, gerai išmaišome. Kai kremas šiek tiek atvės, po vieną mušame trynius ir gerai išsukame. Įmaišome vanilinio cukraus ir įspaudžiame citrinos sultis. Imame po vieną lakštą ir tepame kremu. Ant vieno ar dviejų lakštų užtepame spanguolių džemo. Vieną lakštą pasilikti, jį sutrupinti. Aptepus visą tortą kremu, aplipdyti trupiniais ir palikti susistovėti apie parą. Papuošti lydyto šokolado mase.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
hmmm
2012-07-03 15:21:05
o ar čia šaltas desertas???
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Kristupas