Maskarponės tortukas su braškėmis
Maskarponės tortukas su braškėmis
Autorius: regiux
Jums reikės
70 g
sviesto
 
200 g
miltų
 
1vnt
kiaušinis
 
120 g
cukraus
 
16 g
želatino
 
400 ml
plakamos grietinėlės
 
1 a.š
kepimo miltelių
 
500 g
maskarponės
 
2 vnt
citrinos rūgšties
 
4 š
braškių sirupo
 
200g
braškių džemo
 
250 g
vanilinio jogurto kremui
 

Paruošimas

Į miltus įmaišome kepimo miltelius, įminkome sviestą, Įdedame kiaušinį, cukrų ir išminkome tešlą, jei reikia dar pridedame miltų. Tada šaldytuve palaikome 30 min. Tešlą ištiesiame išardomoje tortų formoje ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min., kol iškeps. Atvėsiname.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti vandens vonelėje, kol išsileis. Atvėsinti.
Ant torto pagrindo užpilti 4 šaukštus braškių sirupo. Ant viršaus uždėti braškių džemą.
Maišant jogurto masę plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti įmaišyti standžiai išplaktą grietinelę. Masę supilti į torto formą ant braškių džemo ir įdėti į šaldytuvą.
Kai pilnai po 3 val sustings, apdėti uogomis ir lengvai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus :)


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
regiux
2012-07-05 23:37:25
Tai va apie ka as ir kalbu :))))
edita
2012-07-05 15:27:25
siaip SURIS ir yra maskarpone:)
regiux
2012-07-02 21:11:43
paskaitykit antrą pastraipą rašoma :Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Išmaišyti SŪRĮ, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Rokas