Tortas ,,Vasaros dvelksmas
Tortas ,,Vasaros dvelksmas" Tortas ,,Vasaros dvelksmas" Tortas ,,Vasaros dvelksmas"
Autorius: aniger
Jums reikės
160 g.
Šokoladiniai sausainiai
 
30 g.
Sviestas
 
60 g.
Saldus sutirštintas pienas
 
500 (g.)
Maskarponės sūris
 
sauja
Riešutai
 
500 g.
Riebi greitinėlė
 
2 šaukštai
Vanilinis cukrus
 
4 šaukštai
Cukraus pudra
 
5 šaukštai
Želatina
 
1 pakuotė
Braškių želė
 
100 g.
Mėlynės papuošimui
 
50 g.
Šokoladas papuošimui
 
20 g.
Kokoso drožlės papuošimui
 
250 g.
Trinta varškė
 

Paruošimas

Sausainius sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti tirpintą sviestą. Masę išmaišyti. Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną bei jame suformuoti kūgelius. Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti. Maskarponės sūrį sumaišyti su varške. Šaltą grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti abi baltas mases, įspausti vienos citrinos sultis. Nedideliame kiekyje vandens pakaitinat ištirpinti želatiną ir atvėsusią pamažu supilti į kremą, gerai išmaišyti. Kremą supilti į torto formą, kurioje yra kepinys iš sausainių. Išlyginti paviršių. Įdėti į šaldytuvą ir palaukti, kol tortas sustings bent kiek ir užpilti pagal instrukciją paruošta braškių žele. Kai sušąla, papuošti uogomis, šokoladu, kokoso drožlėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
aušra
2012-09-14 10:49:26
visai neskanus, nes yra nesveiku sausainiu
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Doroteja