Tortas su rabarbarais ir braškėm
Tortas su rabarbarais ir braškėm Tortas su rabarbarais ir braškėm
Autorius: dovyle7
Jums reikės
300 g
rabarbarų
 
120 g
cukraus
 
10 g
želatinos
 
450 g
riebios grietinėlės
 
300 g
trintų braškių
 
100 g
baltojo šokolado
 

Paruošimas

Jūsų mėgstamo biskvito 


Kepti rabarbarai

300 g rabarbarų, supjaustytų 5 cm ilgio gabaliukais
40 g cukraus

Rabarbarus sumaišyti su cukrumi, suberti į kepimo indą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol rabarbarai bus minkšti. Dar karštus rabarbarus blenderiu sutrinti į tyrę ir ataušinti.

Rabarbarų putėsiai
250 g keptų rabarbarų tyrės
20 g cukraus
3 želatinos lapeliai (5 g)
250 g riebios grietinėlės

Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palaukti, kol išbrinks. Pusę rabarbarų tyrės sumaišyti su cukrumi ir pakaitinti, kol cukrus ištirps. Nuspaustą želatiną įmaišyti į karštą tyrę. Supilti likusią šaltą rabarbarų tyrę ir išmaišyti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į rabarbarus.
Putėsius supilti ant biskvito, išlyginti paviršių ir padėti šaltai, kad sustingtų.

Braškių želė
300 g trintų braškių
60 g cukraus
3 želatinos lapeliai (5 g)

Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palaukti, kol išbrinks. Pusę braškių sumaišyti su cukrumi ir pakaitinti, kol cukrus ištirps. Nuspaustą želatiną įmaišyti į karštą tyrę. Supilti likusias trintas braškes ir išmaišyti.
Supilti želė ant rabarbarų putėsių ir šaldyti, kol sustings.

Plakta grietinėlė su baltuoju šokoladu
200 g riebios grietinėlės
100 g baltojo šokolado

Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės ir šiek tiek ataušinti. Grietinėlę išplakti. Trečdalį grietinėlės kruopščiai įmaišyti į šokoladą. Tada atsargiai įmaišyti likusią grietinėlę. Masę užpilti ant braškių želė ir gerai atšaldyti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Lukas