Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo
Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo Uzbekiskas plovas su aviena ant lauzo
Autorius: vytma
Jums reikės
500g
svogunu
 
1000g
ryziu
 
 
kumino
 
1500g
avienos
 
 
vandens
 
500g
morku
 
 
druskos
 
 
ciberzoles
 
3vnt
cesnako
 
 
aliejaus
 

Paruošimas

Reikes puodo,tinkamo  kepti ant lauzo. Ikaitinus puoda ipilam truputi aliejaus. Sudedam smulkintus svogunus ir kepampamaisant, kol igaus auksine spalva. Sudedam supjaustyta aviena su kauliukais.Aviena pjaustom tokiais kaip puse pirsto gabaliukais. Kepam apie 15min. Po to sudedam morkas,pjaustytas lazdelemis. Ismaisom. Pilam 600ml vandens,dedam druskos pagal skoni,ciberzoles ir tris galvas nelupto cesnako,uzdengus puoda troskinam 30min. Po to cesnaka istraukiam, bet neismetam. Ji reikia nulupti ir sudeti pacioj pabaigoj. Ryzius nuplaunam su siltu vandeniu ir suberiam i puoda. Nemaisom!!! Uzdengiam ir 15 min paliekam. Po to formuojam piramide is riziu ir i skylutes dedam kumina ir pilam 300ml vandens. Tada dar 15 min troskinam. Na, ir galiausiai sudedam cesnaka,vel ismaisom, paragaujam gal reikia dar druskos ir dar paliekam troskintis. Troskinam kol isgaruos vanduo, isvirs ryziai. 

Patiekalas tikrai super!!!

Skanaus!!!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (189)
meinardas