Miltiniai ežiukai
Miltiniai ežiukai
Autorius: Neringa
Jums reikės
 
žiupsnelio druskos
 
100 g.
varškės
 
 
truputėlio vandens
 
2
stiklinių miltų
 

Paruošimas

 Iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkome kietoką tešlą.

Iškočiojame piršto storumo lazdeles.

Lazdeles supjaustome 3-4cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją pusę braukiant padarome raštuotus vamzdelius – ežiukus.

Pagamintus ežiukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min.

Išvirus išgriebiame, nuvarviname, sudedame i lėkštę ir užpilame tirpintu sviestu. Galime paspirginti šoninės su svogūnu ir patiekti su grietine arba patiekti saldžiai – su grietine ir cukrumi

Likusius ežiukus galima pakepinti ant sviesto, irgi labai skanu.

Originalus receptas: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/miltiniai-eziukai.html 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
RKE
2012-05-27 16:48:57
As druska suberiu i vandeni ir taip suminkau tesla .Jei padarau daugiau eziuku ,tai uzsaldau ant kokio padekliuko sudejus po viena {kaip kareivius} ir palieku kitam kartui.Skanaus !
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Viktorija