Morenginiai grybukai
Morenginiai grybukai
Autorius: Neringa
Jums reikės
2
kiaušinio baltymų
 
70 g.
juodojo šokolado
 
120 g.
smulkaus cukraus
 

Paruošimas

 Baltymai turi būti kambario temperatūros, o indas kuriame plaksite sausas ir švarus.

Baltymus išplakite kol suputos, toliau plakant įberkite 1-2 šaukštus cukraus. Sekančius kelis šaukštus galima berti tik tada, kai prieš tai įpiltas cukrus bus ištirpęs (baltymą patrinkite tarp pirštų).

Išplakta masė turi būti tiršta (apvertus dubenį neturi iškristi) ir blizgi.

Į masę galima įberti žiupsnelį citrinos rūgštelės, vanilinio cukraus ar cinamono.

Morenginę masę sukrėsti į konditerinį maišelį. Ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi iš 1/4 masės išspausti nedidelius apvalius morengus nepalikdami uodegėlės (kad būtų lygūs). iš likusios dalies morenginės masės išspauskite pailgus mogengus, tai bus grybukų koteliai.

Dėkite į įkaitintą iki 100 -110 °C orkaitę ir džiovinkite apie 1-1,5 val.

Išdžiuvusius morengus nuimkite nuo popieriaus tik visiškai atvėsusius.

Grybukų kotelių viršutinę dalį, kad būtų lygi nutarkuokite smulkia tarka – bus lengviau priklijuoti prie kepurėlės.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, palaukite kol šiek tiek atvės ir pradės stingti, sutepkite kepurėlių apatinę dalį ir uždėkie kotelį. Padėkite, kad šokoladas sustingtų, patogiausiai grybukus sudėlioti ant aušinimui skirtų grotelių.

 

Originalus recepto aprašymas

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Adriana