Lakštiniai su kalakutiena
Lakštiniai su kalakutiena
Autorius: MAH
Jums reikės
1.5 kg
kalakutienos filė
 
300 ml
baltojo vyno
 
2
svogūnai
 
2
salierai
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
 
lauro lapelių
 
450 g
svogūnų laiškų
 
150 g
sviesto
 
1-2 skiltelės
česnako
 
90 g
miltų
 
175 g
tarkuoto sūrio
 
50 g
čederio sūrio
 
280 g
neriebios grietinėlės
 
4 šaukštai
parmezano sūrio
 
3 šaukštai
žemės riešutų
 
200 g
lakštinių
 

Paruošimas

Kalakutieną užpilti vandeniu, puse porcijos vyno, įdėti pipirų, lauro lapelių, svogūną, salierą, druskos ir troškinti apie valandą. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Nupilti 1 l sultinio. Lakštinius suleisti į karštą vandenį, palaikyti keletą min., nuvarvinti ir suleisti į šaltą vandenį. Tuomet juos išimti ir nusausinti. Supjaustyti svogūną ir porą, viską pakepinti 50 g sviesto su susmulkintu česnaku. Nuimti nuo ugnies. Likusiame svieste pakepinti miltus su svogūnais, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Tuomet į keptuvę supilti likusį vyną ir sultinį. Užvirinti ir dar 4-5 min. virti nuolat maišant. Nuimti nuo ugnies, sudėti čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. Į kepimo formą įpilti šiek tiek padažo. Po to sluoksniais dėti lakštinius, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą. Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lakštinis ir padažas. Viršų pabarstyti likusiu sūriu ir smulkintais riešutais. Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Dastin