Nestandartiniai kalakutienos šašlykai
Nestandartiniai kalakutienos šašlykai
Autorius: MAH
Jums reikės
400 g
kalakutienos filė
 
1 skiltelė
česnako
 
7 šaukštai
alyvuogių aliejaus
 
3 šaukštai
citrinų sulčių
 
1 šaukštelis
kario
 
1
didelė morka
 
1
saldžioji žalia paprika
 
1
saldžioji raudona paprika
 
2
nedideli svogūnai
 
6 ploni gabaliukai
jautienos šoninės
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Kalakutienos filė padalinti į 12 gabaliukų. Nuluptą česnaką sutraiškyti spaustuku, supilti 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinų sultis, įberti kario. Mėsą valandą palaikyti marinate. Morką nuskusti, supjaustyti skrituliukais, 3 min. pavirti. Paprikas supjaustyti gabaliukais. Nuluptus svogūnus padalyti į keturias dalis.
Mėsą išimti iš marinato, nusausinti. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į rūkytos šoninės juostelę. Ant kiekvieno iešmo suverti po tris gabalėlius mėsos, tarp kurių įmaišyti paprikų ir svogūnų gabaliukų. Pagardinti druska ir pipirais.
Šašlykus likusiame aliejuje kepti 8-10 min. arba ant grotelių. Retkarčiais apšlakstyti marinatu. Patiekti su ryžiais ir įvairiais padažais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Dominyka