Kalakutiena kumpio apvalkale
Kalakutiena kumpio apvalkale
Autorius: MAH
Jums reikės
4
kalakutienos filė gabaliukai (po 100 g)
 
6 šaukštai
alyvuogių aliejaus
 
1 šaukštelis
džiovintų rozmarinų
 
 
druskos
 
 
maltų saldžiųjų paprikų
 
8 ploni griežinėliai
kumpio
 
1 skiltelė
česnako
 
1
svogūnas
 
3 stiebai
saliero
 
3
morkos
 
2
nedidelės cukinijos
 
1 šaukštas
pomidorų padažo
 
1/2 stiklinės
sauso baltojo vyno
 
1 šaukštelis
tarkuotos citrinos žievelės
 
1 šaukštelis
pjaustytų petražolių
 

Paruošimas

Kalakutienos filė kepti aliejuje, kol pasidengs rusva plutele. Išėmus, apibarstyti rozmarinais, druska ir pipirais. Suvynioti į kumpio griežinėlius. Svogūnus ir česnako skiltelę susmulkinti gabaliukais. Visas daržoves supjaustyti šiaudeliais, baltąjį vyną sumaišyti su pomidorų padažu.
Svogūnus apkepti alyvuogių aliejuje. Subėrus daržovių šiaudelius ir česnakus, dar pakepinti. Į keptuvę supilti vyną, sumaišytą su pomidorų padažu, pagal skonį įberti druskos ir saldžiųjų paprikų miltelių. Į keptuvę ant daržovių sudėti suvyniotas filė ir, uždengus dangčiu, 15 min. troškinti ant nekaitrios ugnies. Mėsą sudėti į lėkštes. Į daržoves suberti citrinų žievelę, petražoles ir patiekti prie mėsos.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Amanda