Lietuviški vyniotiniai
Lietuviški vyniotiniai
Autorius: MAH
Jums reikės
1 kg
kalakutienos filė
 
3 šaukštai
maltų džiūvėsėlių
 
1 šaukštas
maltos kepintos juodos duonos
 
2
svogūnai
 
1 šaukštas
margarino
 
50 g
džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių
 
1
kiaušinis
 
1 stiklinė
grietinės
 
50 g
aliejaus
 
 
muskato riešuto
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Kalakuto filė supjaustyti plonais griežinėliais, pamušti grūstuvėliu, pabarstyti druska, pipirais ir palikti 30 min. Sukapotus svogūnus pakepinti margarine, sudėti maltus džiūvėsėlius, smulkiai sukapotus džiovintus grybus (prieš tai apvirtus) arba pievagrybius, kietai išvirtą kiaušinį, druską, pipirus, žiupsnelį muskato riešuto. Gerai išmaišius patepti šia mase mėsos griežinėlius ir suvynioti, kraštus prismeigti mediniais smeigtukais, apvolioti miltuose ir sudėti į puodą su aliejumi. Pridengus kepti ant mažos ugnies. Kai mėsa parus, apipilti sultiniu arba vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Po to išimti vyniotinius, sudėti į pusdubenį, o padažą paskaninti grietine, sultiniu arba grybų nuoviru,suberti duoną ir užvirinti. Apipiltus padažu vyniotinius patiekti su grikių arba miežine koše ir salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina