Kukuliai su baklažanais
Kukuliai su baklažanais
Autorius: MAH
Jums reikės
2
dideli baklažanai
 
300 g
maltos kalakutienos
 
1
kiaušinis
 
 
maltų kalendrų
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
2/3 stiklinės
sezamų sėklų
 
 
aliejaus
 
 
Padažui:
 
2 cm
imbiero šaknies
 
6 šaukštai
tamsaus sojų padažo
 
3 šaukštai
medaus
 

Paruošimas

Baklažanus perpjauti pusiau, ištepti aliejumi ir dėti ant skardos pjūviu į viršų. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kepti baklažanus apie 20 min., kol apsitrauks aukso spalvos plutele. Tada puseles ataušinti, minkštimą išskobti ir sumaigyti šakute. Dubenyje baklažanus sumaišyti su malta kalakutiena, kiaušiniu, gardinti kalendromis, druska, pipirais. Šlapiomis rankomis daryti graikinio riešuto dydžio kukulius, juos apvolioti sezamų sėklose ir apkepinti keptuvėje su aliejumi. Tada sumažinti ugnį, keptuvę uždengti ir kepti dar apie 15 min. Padažui imbierą smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su sojų padažu ir medumi. Kaitinti, kol medus visiškai ištirps. Kukulius tiekti su padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Vakarė