Itališki maltiniai su šoninės plutele
Itališki maltiniai su šoninės plutele
Autorius: MAH
Jums reikės
25 g
tarkuoto parmezano sūrio
 
150 g
šoninės
 
1
svogūnas
 
250 g
rikotos sūrio
 
1 ryšelis
petražolių
 
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
 
500 g
maltos kalakutienos
 
1
kiaušinis
 
100 g
kedrų riešutų
 
500 g
džiūvėsėlių
 
pagal skonį
druskos
 
pagal nuožiūrą
citrinos žievelė
 
3 skiltelės
česnako
 
2 šakelės
bazilikų
 
200 ml
aliejaus
 

Paruošimas

Svogūną bei česnakus nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Kedrų riešutus stambiai sukapoti peiliu. Žalumynus susmulkinti. Rikotos sūrį sumaigyti šakute. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus ir penkias min. pakepinti riešutėlius su svogūnais. Sudėti česnakus, kepti dar dvi minutes.
Dubenyje džiūvėsėlius sumaišyti su rikotos bei parmezano sūriais, kapotais žalumynais, tarkuota citrinos žievele ir kiaušiniu. Sudėti mėsą, su riešutais ir česnakais keptus svogūnus, įberti druskos, pipirų ir gerai išminkyti. Mišinį valandą palaikyti šaldytuve. Iš atšaldytos masės lipdyti apskritus plokščius maltinius, jų kraštus apsukti šoninės juostelėmis, galus sutvirtinti mediniu smeigtuku. Maltinukus apkepinti su aliejumi ant kaitrios ugnies, iš abiejų pusių po 3-4 min. Tada keptuvę uždengti, sumažinti ugnį ir kepti dar 10 min.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Edgaras