Graikiškas vyniotinis
Graikiškas vyniotinis
Autorius: svajokle35
Jums reikės
500g
sluoksniuotos tešlos
 
1
pomidoras
 
50g
parmezano
 
pagal skonį
maltų pipirų, druskos
 
800g
maltos kalakutienos
 
1
kiaušinis
 
1
kiaušinio trynys
 
200g
brinzos
 
pagal nuožiūrą
smulkintų petražolių ir kalendrų
 
50g
sviesto
 
2
svogūnai
 

Paruošimas

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, sutepkite lydytu sviestu, suvyniokite į ritinėlį, įsukite į kepimo popierių ir valandą palaikykite šaldytuve. Svogūnus susmulkinkite ir patroškinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Po truputį įtrupinkite maltą mėsą, nuolat maišydami apskrudinkite. Tuomet nukaiskite, į mėsą muškite kiaušinį, berkite tarkuotą brinzą, smulkintus žalumynus, gardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą išvyniokite, ant jos paskleiskite įdarą ir vėl susukite ritinį. Jo kraštelį patepkite plaktu tryniu ir gerai priklijuokite. Vyniotinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų aptepkite plaktu tryniu, šaukite į
karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant vyniotinio, Viršų
pabarstykite tarkuotu parmezanu, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste