„Machši“
„Machši“
Autorius: MAH
Jums reikės
1 ryšelis
petražolių
 
pagal skonį
paukštienos sultinio
 
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
 
100 g
maltos kalakutienos
 
1 ryšelis
krapų
 
pagal skonį
druskos
 
1
didelis svogūnas
 
5 skiltelės
česnako
 
1 kg
baklažanų
 
pagal nuožiūrą
aliejaus
 
1 kg
pomidorų
 
1/2 kg
ryžių
 

Paruošimas

Išskobti baklažano vidų, pabarstyti druska ir padėti į šalį. Po 10 min. nuplauti ir nusausinti. Įkaitinti aliejų, pakepinti jame supjaustytą svogūną, mėsą, susmulkintus pomidorus, petražoles ir krapus. Pridėti nuplautus ryžius, gardinti druska, pipirais, gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies ir 10 min. palaikyti, kol atvės. Įdaryti baklažanus, dėti juos į gilią skardą, aplieti mėsos sultiniu, sumaišytu su trintais česnakais, ir uždengti folija. Kepti orkaitėje 120 C temperatūroje, kol ryžiai bus minkšti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Simona