Kalakutienos troškinys su varškės leistinukais
Kalakutienos troškinys su varškės leistinukais
Autorius: MAH
Jums reikės
800 g
kalakutienos filė
 
100 g
lašinukų
 
50 g
miltų
 
1
svogūnas
 
1 šaukštelis
maltos paprikos
 
300 g
sūdytų grybų
 
200 ml
grietinės
 
 
krapų
 
 
Leistinukams:
 
200 g
varškės
 
2 riekutės
batono be plutos
 
2 šaukštai
manų kruopų
 
1
kiaušinis
 
 
pieno
 
50 g
sviesto
 
1 ryšelis
krapų
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Kalakutieną ir lašinukus suraikyti siauromis juostelėmis. Svogūną supjaustyti žiedais, krapus sukapoti. Įkaitinti keptuvę ir 2 min. pakepinti lašinukus. Pamažinti ugnį iki vidutinės ir sudėti mėsą bei svogūnus. Kepti, kol išgaruos visas skystis. Pabarstyti mėsą miltais, paprika ir išmaišyti. Įpilti ¼ stiklinės vandens, sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Grybus nuplauti, sudėti prie mėsos ir pakepinti tris min. Supilti grietinę, įberti krapų. Sumaišyti, ugnį sumažinti, uždengti ir troškinti 30 min.
Paruošti leistinukus. Batoną išmirkyti piene, nuspausti ir sumaišyti su varške. Sudėti manų kruopas, sviestą, kiaušinį, įberti pipirų, kapotus krapus. Gerai išminkyti. Plačiame puode užvirti vandenį, pasūdyti. Iš varškės masės sukočioti nedidelius kukuliukus. Dėti juos į puodą ir virti, kol iškils į paviršių.
Mėsos ir grybų troškinį sudėti į dubenį su varškės leistinukais, gausiai aplieti sviesto padažu, apibarstyti kapotais krapais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Gabija