Kalakutienos apkepas su morkomis ir džiovintų vaisių padažu
Kalakutienos apkepas su morkomis ir džiovintų vaisių padažu
Autorius: MAH
Jums reikės
300 g
kalakutienos filė
 
8
morkos
 
4
brokoliai
 
2 riekės
baltos duonos
 
400 ml
pieno
 
2
svogūnai
 
2 skiltelės
česnako
 
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus
 
2
kiaušiniai
 
 
sviesto
 
1 ryšelis
petražolių
 
50 g
anakardžių riešutų
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
 
Padažui:
 
300 g
džiovintų vaisių
 
8 šaukštai
portveino
 
1
šviežios mėtos šakelė
 
25 g
sezamų sėklų
 
3 šaukštai
medaus
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Morkas nuskusti, dvi atidėti, o kitas stambiai supjaustyti ir 10 min. virti piene. Pieną nupilti, morkas sutrinti, pabarstyti druska ir pipirais. Maždaug 2/3 trintų morkų lygiu sluoksniu sudėti į sviestu išteptą kepimo formą. Svogūnus bei česnakus nulupti ir susmulkinti. Duoną išmirkyti piene. Likusias morkas sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus, česnakus ir morkas. Kepti 2-3 min. Lygiu sluoksniu sudėti keptas daržoves ant trintų morkų. Brokolius dvi min. plikyti verdančiame vandenyje, tada apdžiovinti, supjaustyti ir pusę jų sudėti ant keptų daržovių. Kalakutienos filė sumalti, sumaišyti su mirkyta ir nuspausta duona, kiaušiniais bei kapotomis petražolėmis. Mėsos masę sudėti ant brokolių, ant viršaus dėti likusius brokolius. Likusią morkų tyrę sumaišyti su anakardžiais ir sukrėsti ant viršaus. Apkepą uždengti folija, kepti iki 170 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Likus 5 min. foliją nuimti.
Padažui džiovintus vaisius stambiai sukapoti ir sudėti į puodą su kitais produktais. Užpilti portveinu, užvirinti, išimti mėtos šakelę. Tada supilti viską į plaktuvą ir sutrinti. Gardinti prieskoniais.
Apkepą supjaustyti riekelėmis, tiekti su padažu.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Tomukas