"Klumpelės"
Autorius: MAH
Jums reikės
2
dideli baklažanai
 
200 g
maltos kalakutienos
 
2
pomidorai
 
2
svogūnai
 
 
česnakų
 
 
petražolių
 
200-250 g
fermentinio sūrio
 
 
aliejaus kepti
 
 
truputis sviesto
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Įdarui įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, česnako skilteles. Kai apkeps, sudėti mėsą. Maišant kepti, kol parus, tada pasūdyti, papipirinti, įberti smulkintų petražolių. Pomidorus perlieti karštu vandeniu, paskui šaltu ir nulupti. Supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į mėsą.
Baklažanus perpjauti išilgai, išimti sėklas ir dalį minkštimo. Pamerkti į sūdytą vandenį ir palikti 20 min. Paskui nusausinti, dėti į keptuvę su sviestu ir apkepinti ant silpnos ugnies, kad pasidarytų minkštesni. Pridėti paruošto įdaro, pabarstyti tarkuotu sūriu ir 10-15 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros, kol sūris išsilydys, o baklažanai gražiai apskrus. Vietoj baklažanų tinka nedidelės cukinijos. Į įdarą galima įdėti ryžių.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Viktorija