Velykinis desertas
Velykinis desertas
Autorius: svajokle35
Jums reikės
500g
varškės
 
200g
sviesto
 
200g
cukraus
 
5
kiaušinių trynių
 
100g
grietinės
 
po 50g
razinų, džiovintų abrikosų, cukatų, kapotų kepintų migdolų
 
po 1
sutarkuotos citrinos ir apelsino žievelė
 
 
šiek tiek vanilinio cukraus.
 

Paruošimas

Kiaušiniai ir cukrus maišomi dubenyje, pastačius ant puodo su vos verdančiu vandeniu.Maišoma kol masė netaps vientisa, grietinės tirštumo. Tada nukeliama ir atvėsinama.
Mėsmale sumalama varškė su sviestu, kad neliktų jokių gumuliukų.
Į varškės-sviesto masę įmaišyti išsuktus trynius, įberti vanilinio cukraus.
Suberti kapotus migdolus, razinas, džiovintus vaisius, cukatus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles.
Išmaišius supilti grietinę ir dar kartą viską išmaišyti.
Visa masė sukrečiama į didelį marlę išklotą koštuvą, uždengiama dangteliu ar lėkštute ir nesunkiai pasklegiama kuriam laikui (pvz., nakčiai) vėsioje vietoje. Per tą laiką išsiskiria šiek tiek skysčio, o masė sutvirtėja.
Prieš patiekiant apverčiama, nuimama marlė, paviršius papuošiamas džiovintais vaisiais, cukatais ar smulkintais kepintais migdolais (tais pačiais, kurie buvo naudojami gaminant).


Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Gabriele