Kepta aviena su petražolių užtepu
Kepta aviena su petražolių užtepu
Autorius: MAH
Jums reikės
800 g
avienos kumpio (be kaulo)
 
4 šaukštai
aliejaus
 
 
druska
 
 
pipirai
 
500 g
sultinio
 
 
Užtepui:
 
100 g
baltos duonos minkštimo
 
50 g
sviesto
 
60 g
kapotų petražolių
 
2 šaukštai
garstyčių
 
3
skiltelės česnako
 
 
truputis sumak'o
 

Paruošimas

Avienos kumpį nuvalyti nuo plėvių, padruskinti, papipirinti. Iš užtepui skirtų produktų sumaišyti vientisą masę ir šia mase aptepti kumpį. Kumpį dėti į įkaitintą su aliejumi keptuvę, ir apkepus iš abiejų pusių, baigti kepti orkaitėje (apie 30 min.). Patiekti su skrudintomis bulvėmis, šviežiais pomidorais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Doroteja