Baklažanai persų virtuvėje
Baklažanai persų virtuvėje
Autorius: MAH
Jums reikės
2
dideli baklažanai
 
2-3
pomidorai
 
80 ml
aliejaus
 
2
svogūnai
 
4
skiltelės česnako
 
4
pievagrybiai
 
 
keli lauro lapeliai
 
 
sauja juodų alyvuogių be kauliukų
 
 
truputį sumak'o (prieskonis)
 
 
druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
 
petražolių ar baziliko lapelių
 

Paruošimas

Baklažanus perpjauti išilgai ir įpjauti 1 cm pločio juostelėmis (siaurajame gale neįpjaunant iki galo). Į tarpus sukišti plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepo formos dugną patepti aliejumi, sudėti pjaustytą svogūną ir porą česnako skiltelių. Sudėti baklažanus, suberti likusius svogūnus ir česnakus stambiai pjaustytus pievagrybius, pabarstyti smulkintais lauro lapeliais ir kitais prieskoniais, baklažanus aptepti aliejumi. Kepti orkaitėje, pridengus folija, apie 200 C temperatūroje. Baklažanai iškepę, jei jie minkšti ir į juos lengvai sminga šakutė. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ar bazilikų lapeliais, papuošti alyvuogėmis ir patiekti su virtais ryžiais ar ką tik iškepta „sangek“ duona.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Nojus