Keptas kalakutas
Keptas kalakutas
Autorius: Viktorija
Jums reikės
 
svogūnas
 
100g
sviesto
 
stiklinė
ryžių
 
 
obuolys
 
 
raudonėlių
 
1
Nedidelis kalakutas
 
100g
lašinukų
 
300g
kalakutų kogalvių (kalakutu širdys,kepenys,kojos)
 
100-150g
maltos veršienos
 
2
riekelės sužiedėjusios baltos duonos be plutelių
 
1
morka
 
 
maltų juodųjų pipirų, druskos
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
 
druskos
 
1š.
razinų
 
 
petražolių
 
šiek tiek
grybų (įvairus gali būti)
 
2-3š.
aliejaus
 

Paruošimas

 Padažui: citrina,petražolių, 2kiaušinių tryniai,2-4 šaukštai miltų,stiklinė pieno,sviesto. Kalakutą nuplaukite ir įtrinkite raudonėliais, juodaisiais pipirais ir druska.Tada įviniokite į maistinę plėvelę ir palikite nakčiai šaldytuve.Imkitės kamšalo. Kogalvius išvirkite nedideliame kiekyje sūdyto vandens ir susmulkinkite.Morką sutarkuokite,svogūną supjaustikite.Lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepti su šaukštu aliejaus.Tuomet berkite morkos tarkius,svogūno gabalėlius ir paskrudinkite.Paskui pilkite stiklinę sultinio iš kogalvių,berkite ryžius.Troškinkite,kol ryžiai taps skaidrūs.Atskirai likusiame aliejuje apkepkite maltą veršieną,įberkite juodųjų pipirų ir pasūdikite.Duoną pjaustikite kubeliais,grybus susmulkinkite ir išvirkite.Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir kiek pabrinkykite.Obuolį sutarkuokite.Petražoles supjaustikite.Troškinį sumaišykite su kogalvių gabalėliais,apkepta veršiena,razinomis,obuolio tarkiais ir petražolėmis.Gautu įdaru kimškite kalakutą ir užsiūkite.Užkaiskite kelias stiklines sultinio iš kogalvių su 100g sviesto.Kalakutą apliekite verdančiu sultiniu ir šaukite į karštą orkaitę.Pusvalandį kepkite aukštoje temperatūroje,tada karštį sumažinkite ir kepkite dar kelias valandas,nuolat apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.Kai išjungsite,dar pusvalandį palaikykite orkaitėje.Padažas: Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis.Trynius išplakite su pienu.miltus paskrudinkite svieste,kol bus šviesiai geltoni,tada skieskite ataušusiomis kepimo sultimis.Užvirinkite,nukelkite nuo ugnies,pilkite pieno ir trynių plakinį,gardinkite citrinos žievele ir sultimis,pasūdikite.Skanaus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Danielius