Graikiškas apkepas
Graikiškas apkepas
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
 
kelios šakelės čiobrelio
 
2
baklažanai
 
 
nutarkuoto citrinos žievelės geltonojo sluoksnio
 
250 g
nevirtų makaronų vamzdelių
 
1/2 l
neriebios grietinės
 
150 g
natūralaus jogurto
 
7 šaukštai
miltų
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
400 g
maltos kalakutienos
 
100 g
kubeliais supjaustyto fermentinio sūrio
 
2
kiaušiniai
 
 
druskos
 
 
citrinos sulčių
 
1
česnako skiltelė
 
4 šaukštai
aliejaus
 
 
oregano
 
2
raudonos saldžiosios paprikos
 

Paruošimas

Makaronus virti pagal nurodymus ant pakelio. Išvirus, suberti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Baklažanus nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais. Juos dėti į rėtį ir palaikyti, kad nuvarvėtų sultys. Tada griežinėlius nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Papriką supjaustyti siauromis juostelėmis. Česnaką išspausti česnakų spaudykle. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti kalakutieną. Į mėsą suberti visas daržoves bei česnaką ir kelias minutes patroškinti. Troškinį pagardinti druska, pipirais, čiobrelių lapeliais bei oreganu. Mėsos ir daržovių troškinį sumaišyti su makaronais arba dėti sluoksniais į riebalais išteptą apkepo formą. Miltus išmaišyti su grietine. Maišant, užvirinti ir dar 1 min. pakaitinti. Į truputį atvėsusį padažą supilti jogurtą, įmušti kiaušinius ir suberti 3/4 sūrio. Pagardinti druska, pipirais, citrinos sultimis ir citrinos žievelės geltonuoju sluoksniu. Išmaišius padažą, užpilti ant apkepo. Kepti 30 min. 225 C temperatūros orkaitėje. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, pabarstyti sūrio kubeliais. Skanu valgyti su kopūstų salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Rimantas