Menkių salotos
Menkių salotos
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
150 g
moliuskų (su geldelėmis)
 
300 g
menkių filė
 
2 šaukštai
majonezo
 
1 šaukštas
kapotų petražolių
 
1/8 l
grietinėlės
 
1/4 šaukštelio
druskos
 
1 šaukštelis
cukraus
 
1
citrina
 
1/8 l
baltojo vyno
 
1 šaukštelis
aštriųjų garstyčių
 
50 g
svogūno kubelių
 
120 g
virtų ryžių
 

Paruošimas

Žuvį nuplauti, nusausinti, dėti į puodą, apibarstyti svogūno kubeliais, užpilti vynu ir šiek tiek pavirti. Nukelti nuo viryklės ir atvėsinti uždengtame puode. Citriną nuplauti, nulupti žievelę ir baltą odelę, supjaustyti griežinėliais, išskobti sėklas ir sudėti į puodą su dar šilta žuvimi. Pasūdyti, galima įberti šiek tiek cukraus. Suberti ryžius ir gerai išmaišyti. Palaikyti šaltai 1 val. Prieš patiekiant atšaldytas žuvies salotas apibarstyti petražolėmis. Padažui grietinėlę išplakti iki putų, sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, žiupsneliu druskos ir cukraus. Salotas papuošti virtais moliuskais ir pagardinti paruoštu grietinėlės padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Lukas