Moliuskai su žalumynų padažu
Moliuskai su žalumynų padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1
svogūnas
 
2 šaukštai
sviesto
 
1/4 l
sauso baltojo vyno
 
1 kg
moliuskų
 
1/4 šaukštelio
maltų juodųjų pipirų
 
3 šaukštai
kapotų petražolių
 
1 šaukštas
kapotų pastarnokų arba česnakai, arba saliero lapeliai
 
1/8 l
grietinės
 
1
trynys
 

Paruošimas

Geldeles gerai nušveisti šepetėliu. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Keptuve ištirpinti sviestą ir pakepinti svogūno kubelius, kol suminkštės. Keptuvą su keptais svogūnais dėti ant stiprios ugnies, suberti prieskoninius žalumynus, supilti vyną ir užvirti. Suberti moliuskus bei pipirus. Virti 7 min. uždengtame puode. Moliuskus kiaurasamčiu išgriebti iš puodo. Nuovirą nukošti per tankų sietelį į švarų puodą ir užvirinti. Su tryniu išplaktą grietinėlę supilti į nuovirą. Pašildyti, tik nevirti. Šiuo padažu užpilti moliuskus.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)