Bulvių pyragėliai su kumpiu
Bulvių pyragėliai su kumpiu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
2
svogūnai
 
 
pipirų
 
180 g
miltų
 
200 g
mėsos ir rūkytos dešros
 
 
maltų kmynų
 
 
mairūnų
 
100 g
kumpio
 
4
kiaušiniai
 
100 g
džiūvėsėlių
 
1 šaukštelis
druskos
 
1/4 l
aliejaus
 
 
tarkuoto muskato
 
500 g
virtų bulvių
 

Paruošimas

Bulves sugrūsti, sumaišyti su miltais, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei muskatu ir išminkyti tamprią tešlą. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Mėsą ir dešrą smulkiai sukapoti, sumaišyti su baltymu, susmulkintais svogūnais ir prieskoniais. Iš tešlos iškočioti ½ cm storio lakštą, supjaustyti į 12 kvadratėlių. Ant kiekvieno kvadratėlio užkrėsti šiek tiek įdaro, šonus aptepti vandeniu ir suformuoti trikampio formos pyragėlius. Kiaušinius ir trynį išplakti su 2 šaukštais vandens. Pyragėlius apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinių plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose. Prieš kepant pyragėlius 20 min. palaikyti šaltai. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti pyragėlius ir apkepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Austeja