Salierų ir obuolių salotos
Salierų ir obuolių salotos
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
 
salotų lapai
 
300 g
saliero gumbo
 
2
ridikėliai
 
2
obuoliai
 
100 g
liesos varškės
 
 
juodųjų pipirų
 
1/4 l
grietinės
 
1/4 šaukštelio
druskos
 
1
citrinos sultys
 
1 šaukštas
cukraus
 
1
agurkas
 

Paruošimas

Užpilui citrinos sultis sumaišyti su cukrumi, druska, grietine ir varške. Nulupti obuolius ir saliero gumbą. Obuolius sutarkuoti stambiai, o salierą – smulkiai. Daržovių tarkius sumaišyti su paruoštu užpilu ir palikti, kad pastovėtų. Ridikėlius, lapines salotas ir agurką nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. Iš ridikėlių išpjauti roželes, agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Salotas tiekti lėkštėje, išklotoje keliais salotų lapais. Prieš patiekiant salotas pagardinti pipirais, o paskui išdėlioti agurkų griežinėlius ir papuošti ridikėlių roželėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Augustas