Įdaryti baklažanai
Įdaryti baklažanai
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1/2 šaukštelio
pipirų
 
200 g
pievagrybių
 
1 šaukštas
petražolių
 
1/8 l
mėsos sultinio
 
1 šaukštelis
maltų saldžiųjų paprikų
 
 
maltų kmynų
 
 
maltų džiovintų česnakų
 
1 šaukštas
krakmolo
 
200 ml
grietinės
 
100 g
fermentinio sūrio
 
 
druskos
 
 
cukraus
 
1 kg
baklažanų
 
250 g
pomidorų
 
1 šaukštas
pomidorų tyrės
 
50 g
ryžių
 
200 g
šoninės
 
2
svogūnai
 

Paruošimas

Nenuluptus baklažanus perpjauti išilgai, išskobti minkštimą ir pasūdyti. Smulkiais kubeliais supjaustyti išskobtą baklažanų minkštimą. Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuvėje. Suberti ryžius, supilti 1/8 l vandens ir troškinti 10 min. Svogūnus supjaustyti kubeliais, pomidorus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti. Visus įdaro komponentus sudėti į ryžius kartu su baklažanų kubeliais. Ryžius su daržovėmis pagardinti druska ir pipirais, patroškinti 5 min., suberti kapotas petražoles. Įdaryti baklažanų puseles, jas glaudžiai sudėti į keptuvą, supilti sultinį ir troškinti 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Baklažanus apibarstyti tarkuotu sūriu, apkepti ir patiekti. Troškinimo metu išsiskyrusias sultis galima vartoti padažui ruošti.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dziugas