Daržovių apkepas su kalakutiena
Daržovių apkepas su kalakutiena
Autorius: Viktorija
Jums reikės
1vnt.
svogūnai
 
200g
pomidorai: nedideli
 
 
pievagrybiai
 
300-400ml
majonezas
 
1
kalakutienos filė
 
150-220g
fermentinis sūris
 
1vnt.
baklažanai
 
kelios skiltelės
kelios siltelės
 
 
juodieji pipirai: malti druska
 
 
cukinija
 
2-3vnt.
bulvės: nedidelės
 
 
aliejus
 

Paruošimas

 Vištienos filė supjaustykite kubeliais, cukiniją ir bulves - griežinėliais, baklažaną ir svogūną - pusžiedžiais, pomidorus - į 4 dalis, česnakus - smulkiai. Pievagrybius trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje (jei jie stambūs, prieš tai juos susmulkinkite). Tada kartu su svogūno pusžiedžiais suberkite į keptuvę su karštu aliejumi ir pakepinkite. Sumaišykite vištienos kubelius, česnakų gabalėlius ir pomidorų ketvirčius. Mišinį paskaninkite pipirais ir pasūdykite. Giliame kepimo inde sluoksniuokite taip: baklažanų pusžiedžiai, bulvių griežinėliai, mišinys su vištiena, su svogūnais pakepinti pievagrybiai ir cukinijos griežinėliai. Ant viršaus uždėkite tiek majonezo, kad cukinijos griežinėlių nesimatytų.

 

Pašaukite į 170-180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite valandą. Tuomet apkepą apibarstykite sūrio tarkiais ir kepkite dar 10-15 minučių.

 

Svarbu! Šio patiekalo skonį lems majonezas. Jei jo užkrėsite per mažai, trūks prieskonių, juk pagal receptą prieskonių beveik nereikia. Jeigu pasirinksite prastą, sugadinsite patiekalą. Tad nuo majonezo ir jo kiekio priklauso, kiek ir kokių prieskonių dėti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Elzė