Kalakutiena su alaus padažu
Kalakutiena su alaus padažu
Autorius: Viktorija
Jums reikės
keli šaukštai
sviesto
 
 
druska
 
1/2kg
kalakutienos filė
 

Paruošimas

 Padažui: 1/4 l tamsiojo alaus; 2 svogūnai; 15 g sviesto; maltų juodųjų pipirų; druskos. Puošti: smulkintų petražolių.

 

Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite stambiomis juostelėmis ir pabarstykite druska. Tuomet sudėkite į ištirpusį sviestą ir iškepkite. Mėsą laikykite šiltai. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, numazgokite ir supjaustykite dideliais šiaudeliais. Juos suberkite į ištirpusį sviestą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tuomet supilkite tamsųjį alų, paskaninkite juodaisiais pipirais, pasūdykite ir patroškinkite 5 minutes. Kalakutieną užpilkite alaus padažu, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Godyte