Įdarytos cukinijos su petražolių padažu
Įdarytos cukinijos su petražolių padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1/8 šaukštelio
sultinio miltelių
 
1
ryšelis petražolių
 
250 g
pomidorų
 
1
kiaušinis
 
1/8 l
grietinės
 
1/8 l
grietinėlės
 
2 šaukštai
džiūvėsėlių arba kvietinių dribsnių
 
1 šaukštelis
druskos
 
4
cukinijos (po 200 g)
 
1/2 šaukštelio
čiobrelių
 
2
česnako skiltelės
 
300 g
bet kokios maltos mėsos
 
1/2 šaukštelio
baltųjų pipirų
 
2 šaukštai
sviesto
 
1
svogūnas
 

Paruošimas

Užvirinti 2 l vandens. Nupjauti cukinijų galiukus, o cukinijas 3 min. įdėti į verdantį vandenį. Pomidorus nuplikyti, nulupti, išskobti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Cukinijas išgriebti iš vandens ir atvėsinti. Česnako skilteles nulupti, perpjauti pusiau, apibarstyti druska ir sutrinti. Maltą mėsą sumaišyti su pomidorais, česnaku, suberti prieskonius, džiūvėsėlius ir įmušti kiaušinį. Cukinijas perpjauti išilgai pusiau, išskobti minkštimą, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su faršu. Išskobtas cukinijas įdaryti paruoštu faršu. Įdarytas cukinijas dėti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 25 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Petražoles ir svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su grietinėle, apibarstyti prieskoniais ir pavirti 2 min. Kai padažas atvės, sukrėsti grietinę, pasūdyti. Tiekti padažinėje.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dukryte