Virta karka su raugintais kopūstais
Virta karka su raugintais kopūstais
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1 šaukštas
sviesto
 
150 g
supjaustytų svogūnų
 
750 g
raugintų kopūstų
 
4
pipirų žirneliai
 
1/4 l
pieno
 
2
lauro lapeliai
 
1 kg
kiaulienos karka
 
4
kadagių uogos
 
pagal skonį
druskos
 
1 kg
bulvių
 
pagal nuožiūrą
tarkuoto muskato
 

Paruošimas

Karką dėti į nedidelį puodą ir užpilti vandeniu. Suberti 100 g supjaustytų svogūnų, sutrupintus lauro lapelius, pipirus ir virti 1,5 val. Likus 30 min. iki virimo pabaigos, nupilti 1/8 l karkos nuoviro į kitą puodą, sudėti raugintus kopūstus, suberti 50 g svogūnų, kadagių uogas ir troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Retkarčiais pamaišyti. Jei reikia, pasūdyti. Bulves išvirti, nupilti vandenį ir sugrūsti. Pagardinti karštu pienu, sviestu, druska ir muskatu. Prieš patiekiant košę papuošti pakepintais svogūnų žiedeliais. Vietoj bulvių košės taip pat tinka žirnių košė.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Mindaugas