Lašišos sriuba vidužemio jūros stiliumi
Lašišos sriuba vidužemio jūros stiliumi
Autorius: Viktorija
Jums reikės
1
svogūnas, gerai sukapotas
 
25g
sviesto
 
1
sukapota česnako skiltelė
 
2 žiupsniai
šafrano
 
2š.
pomidorų tyrės
 
150ml
pieno
 
1a.š.
paprikos miltelių
 
2
nulupti ir kubeliais supjaustyti pomidorai
 
1
morka, supjaustyta mažais gabalėliais
 
2
lašišos gabaliukai, kiekvienas apie 200 gr.
 
150ml
grietinėlės
 
pagal skonį
druskos ir pipirų
 
1
bulvė, mažais gabalėliais
 
100ml
balto vyno
 
1š.
alyvuogių aliejaus
 
900ml
žuvies sultinio
 

Paruošimas

Puode įkaitiname sviestą su aliejumi, sudedame svogūną ir kepiname apie 5 minutes. Kai suminkštėja sudedame bulvę ir morką ir dar pakepiname apie 5 minutes.
Įmaišome česnaką, papriką, šafraną ir pomidorus ir leidžiame pastovėti apie 1 minutę. Supilame sultinį, pomidorų pastą ir vyną. Sudedame lašišos gabalėlius, įberiame druskos ir pipirų, uždengiame dangčiu ir leidžiame pavirti  apie 10-12 minučių, kol lašiša pradės byrėti, ją lengvai paspaudus peiliu.
Išimame lašišą iš sriubos, jei ji buvo su oda ir kaulais, išimame juos ir suplėšome žuvį mažesniais gabalėliais. Atsidedame pusę žuvies, kitą dali dedame atgal į puodą. Supilame pieną ir grietinėlę ir viską gerai permaišome trintuvu iki norimos konsistencijos. Aš nemaliau iki visai glotnios tyrės, nes namiškiai mėgsta, kai sriuboje yra ko pakramtyti :) Jei reikia dar paskaniname prieskoniais, dar karta pašildome ir pilame į lėkštes. Pašlakstome geros kokybės alyvuogių aliejumi ir pabarstome kapotomis petražolėmis.
Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Mindaugas