Lašiša teriyaki su wok daržovėmis
Lašiša teriyaki su wok daržovėmis
Autorius: Viktorija
Jums reikės
1 a.š.
wasabi pastos ar miltelių
 
2-3š.
teriyaki padažo
 
1
svogūno
 
keletos
skiltelių česnako
 
pora š.
sojų padažo
 
pora š.
šalto spaudimo sezamų aliejaus
 
3-4
morkų
 
1/2
cukinijos
 
1/4
balto kopūsto
 
1
raudona paprika
 
keleto
lašišos gabalėlių
 

Paruošimas

Daržoves galima imti bet kokias, kokias tik randate šaldytuve. Jas reikėtų supjaustyti plonais šiaudeliais, kad greitai iškeptų. Jokiu būdu nekepkite daržovių tiek, kad jos "paleistų" vandenį. Tada gausis eilinė daržovių pliurzė visai nebepanaši į wok'intas, traškias ir spalvos nepraradusias daržoves. Wok'o esmė ir yra tame, kad mėsą, daržoves ir visą kitą reikia kepti neilgai, bet aukštoje temperatūroje. Aliejų naudokite tokį, kuris gali įkaisti iki aukštos temperatūros. Alyvuogių aliejus netinka. Geriausias - žemės riešutų aliejus. Aš daržoves dedu nuo ilgiausio kepimo reikalaujančių iki trumpiausio. Maždaug taip - morkos, kartu su svogūnu ir česnaku, tada kopūstas, paprika, bei cukinija. Beveik baigus kepti supilame sojų padažą, wasabi, austrių padažą. Tik išjungus ugnį supilame sezamų aliejų ir jei norime pabarstome skrudintais sezamais.
Lašišą merkiame į teriyaki padažą minimum pusvalandžiui. Iškepame ant "grilinės" keptuvės, teriyaki padažą, kuris buvo naudotas marinatui išpilame. Dedame lašišą ant daržovių ir
Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Gabrielius- Daniel