Paella
Paella
Autorius: Viktorija
Jums reikės
1
svogūno
 
saujos
šaldytų ar šviežių žirnelių
 
1
raudonos paprikos
 
saujos
kapotų petražolių
 
žiupsnio
šafrano
 
300g
paella ryžių
 
2
marinuotų, ant griliaus keptų paprikų
 
1 skardinės
konservuotų kapotų pomidorų
 
 
jūros gėrybių mišinio, arba atskirai krevečių, moliuskų ir aštuokojų/kalmarų
 
 
druskos ir pipirų
 
5sk.
česnako
 
 
alyvuogių aliejaus
 
100g
rūkytos šoninės
 
1l
vištienos arba daržovių sultinio
 
2
vištos krūtinėlių
 

Paruošimas

 Pjaustome šoninę plonais šiaudeliais ir vištienos krūtinėlę kubeliais. Aukštame puode įkaitiname 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir dedame šoninę su vištiena. Kepame apie 10 minučių, kol šoninė išskirs savo nuostabaus kvapo ir skonio riebaliukus.
Dedame sukapotą česnaką, svogūną, paprastą papriką ir šafraną. Paskaniname druska ir pipirais. Kepame dar 10 minučių kol daržovės pradės minkštėti.
Suberiame ryžius ir gerai permaišome, kad ryžiai pasidengtu tuo visu nuostabiu skonių ir kvapų mišiniu. Dedame konservuotas, kubeliais supjaustytas paprikas, sultinį ir kapotus pomidorus. Viską gerai sumaišome, užverdame ant didelės kaitros, sumažiname ugnį ir verdame apie 20 minučių. Reikia pastoviai maišyti, kad kiekvienas ryžis išvirtų tolygiai :)
Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos dedame jūros gėrybių mišinį ir gerai sumaišome. Paragaujame ryžius, jei jie dar kietoki, įpilame papildomai sultinio arba verdančio vandens. Dar paskaniname druska ir pipirais. Prieš pat virimo pabaigą sudedame žirnelius, už poros minučių išjungiame ugnį, sudedame petražoles ir išspaudžiame pusę citrinos sulčių. Patiekiame su citrinos skiltelėmis, norintys gali dar papildomai paskaninti savo paella.
Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Vilius