Porai su kumpiu ir grietinės padažu
Porai su kumpiu ir grietinės padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1 šaukštas
švelniųjų garstyčių
 
2
porai
 
1/8 l
pieno
 
1 šaukštas
miltų
 
žiupsnelis
maltų muskatų žiedų
 
4
kumpio griežinėliai
 
pagal nuožiūrą
kapotų petražolių
 
1/8 l
grietinės
 
1 šaukštelis
druskos
 
žiupsnelis
baltųjų pipirų
 
1 šaukštas
sviesto
 
pagal nuožiūrą
tarkuoto fermentinio sūrio
 

Paruošimas

Porus nuvalyti, atpjauti 2 (10-12 cm ilgio) gabaliukus, išilgai perpjauti juos pusiau, surišti ir 5-10 min. pavirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitinti sviestą, suberti ir pakepinti miltus. Supilti pieną, sukrėsti grietinę ir išvirti tirštą padažą. Pagardinti druska, pipirais ir muskatais. Porų gabaliukus nuvarvinti, kumpio griežinėlius aptepti garstyčiomis ir apvynioti porus. Suktinukus sudėti į sviestu išteptą kepimo formą, užpilti padažu ir kepti 15 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Iškeptus apibarstyti kapotomis petražolėmis ir tarkuotu fermentiniu sūriu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
eva