Rusiškai troškinti eršketo kepsniai
Rusiškai troškinti eršketo kepsniai
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
50 g
žaliųjų alyvuogių
 
100 g
salierų šaknų
 
50 g
raugintų agurkų ir jų sūrymo
 
pagal skonį
petražolių
 
pagal skonį
muskatinio vyno
 
1
morka
 
1 šaukštas
miltų
 
pagal skonį
maltų pipirų
 
100 g
mažų pievagrybių
 
2
lauro lapai
 
1 šaukštas
kaparėlių
 
50 g
sviesto
 
pagal skonį
druskos
 
4
išdaryti eršketo kepsniai po 200-250 g
 
50 g
citrinų sulčių
 

Paruošimas

Žuvų kepsnius nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, pabarsčius druska ir pašlaksčius citrinos sultimis, palikti 1 val. marinuotis. Nulupti ir mažais gabaliukais supjaustyti morką ir salierą. Nuvalytus grybus, agurkus, petražoles bei alyvuoges be kauliukų sukapoti. Užvirti vyną, sūrymą ir 1/8 l vandens, įmesti laurų lapelius ir smulkintas petražoles. Žuvį sultinyje troškinti apie 20-25 min., po to išimti ir padėti šiltai. Tuomet įkaitinti 30 g sviesto, jame 5 min. patroškinti morkas ir salierus. Įmaišyti ir trumpai patroškinti grybus, agurkus ir alyvuoges. Ten pat supilti sultinį ir viską virti 5 min. 20 g sviesto suminkyti su miltais, įdėti į padažą, pagardinti druska bei pipirais. Žuvį dėti į lėkštes ir užpilti padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Saule