E. Hellstrøm'o žuvies sriuba
E. Hellstrøm'o žuvies sriuba
Autorius: Viktorija
Jums reikės
2š.
sviesto
 
4
skiltelių česnako
 
800g
norimos žuvies filė
 
2kg
moliuskų, šviežių
 
 
kapotų petražolių
 
1/4a.š.
kajeno pipirų
 
400g
įprastų ar vyšninių pomidorų
 
4
didelių bulvių
 
šakelės
čiobrelio
 
1/2
baltos duonos
 
2š.
alyvuogių aliejaus
 
1
svogūno
 

Paruošimas

 Užkaičiame didelį puodą su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Greitai pakepiname svogūną, česnaką ir čiobrelį. Sudedame nuvalytus moliuskus ir užpilame 1 litru vandens. Gariname apie porą minučių, kol visos geldelės atsidarys. Nukošiame sultinį į kitą puodą, moliuskus išimame iš geldelių ir atidedame į šalį.
Į perkoštą sultinį dedame bulves ir pomidorus bei prieskonius ir verdame kol suminkštės.
Užkaičiame orkaitę 200 laipsnių temperatūrai.
Baltą duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname alyvuogių aliejuje, kol taps traškūs "krutonai".
Sriubą labai gerai sumalame rankiniu smukintuvu ar virtuviniu kombainu ir perkošiame per sietelį.
Žuvies filė supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir išdėliojame į lėkštę pateptą aliejumi. Šauname į orkaitę 3 - 4 minutėms. Taip taip, su visa lėkšte... :)
Į sriubą įpilame 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai permaišome rankiniu smulkintuvu.
Į karštas lėkštes dedame moliuskus ir užpilame garuojančia sriuba. Pabarstome petražolėmis ir "krutonais". Galima pašlakstyti geru alyvuogių aliejumi.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Džiugas