Kalakutienos troskinys su zaliaisiais smidrais
Kalakutienos troskinys su zaliaisiais smidrais
Autorius: Viktorija
Jums reikės
500g
zaliu smidru
 
400ml
vistienos sultinio
 
 
druskos, pipiru, kelis saukstus smulkintu petrazoliu
 
2
svogunus
 
2a.š.
krakmolo
 
500g
kalakutienos mesytes
 
100ml
grietineles
 

Paruošimas

 Kalakutienos mesyte susipjaustyti juostelemis. Padruskinti , pipirinti ir leisti pasimarinuoti kol pasiruosime darzoves. O smidrus ar spargelius ( nezinau kaip tikslus vertimas lietuviskai) susipjaustyti 2-3 cm gabaliukais, pries tai nupjovus nemazai nuo apaciu! Svogunus susipjaustyti smulkiai.

Keptuve ikaitinti, tada supilti skysto sviesto ir per 2 kartus apkepti mesyte kol sultys isgaruos ir ji bus graziai ruda. Atsideti i sona.

Svogunus deti i keptuve ir slakelyje sviesto apkepti iki skaidrumo. Suberti prie ju smidrus ir kelias min pakepinti. Viska uzpilti 200 ml vistienos sultinio ir leisti tiktai kokias 2-3 min nuvirti. Man skanu, kai smidrai ne tokie minksti yra!

Kitoje , dideleje keptuveje pakepinti 2 a.s. krakmolo su sviestu. Viska uzpilti 100 ml grietineles ir sultiniu. Maisyti kol gausis tirstoka mase. Tada sudeti i si padaza kalakutiena bei suberti smidrus su visu skysciu. Paskaninti viska ir uzvirinti dar karta. Jei pasirodys per tirsta , dapilti sultinio. Bent man gavos pakankamai padazo ;) patiekti prie ryziu. Paprasta ir skanu!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Vilius