Marinuota lašiša su garstyčių padažu
Marinuota lašiša su garstyčių padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
600 g
lašišų filė
 
1 šaukštelis
tarkuotos citrinos žievelės
 
100 g
stambios druskos
 
 
saujelė smulkintų krapų
 
110 ml
rapsų aliejaus
 
 
maltų juodųjų pipirų
 
 
krapų
 
1
kiaušinio trynys
 
1 šaukštelis
kadagių uogų
 
2 šaukštai
garstyčių sėklų
 
1 šaukštelis
garstyčių
 
120 g
cukraus
 
2 šaukšteliai
baltųjų pipirų žirnelių
 
2 šaukštai
baltojo vyno acto
 
 
žiupsnelis smulkintų petražolių
 

Paruošimas

Kadagių uogas suspaudyti, sumaišyti su smulkintais krapais, petražolėmis, citrinos žievele, baltaisiais pipirais, garstyčių sėklomis, druska ir 100 g cukraus. Lašišų filė nuplauti, nusausinti ir sudėti į plokščią formą. Ant viršaus dėti paruoštą mišinį, išlyginti paviršių. Formą uždengti maistine plėvele ir laikyti šaltai 2 paras. Per šį laiką lašišą kelis kartus apversti. Padažas: plaktuvu sumaišyti garstyčias su likusiu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Tada, toliau maišant, pamažu plona srovele supilti aliejų, vėliau įpilti actą, įberti maltų pipirų, pasūdyti. Lašišą išimti iš marinato, nuplauti šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinti. Patepti aliejumi, aštriu peiliu labai plonai supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Papuošti krapais ir patiekti su padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Martynas