Maltinukai su porais
Maltinukai su porais
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
6 šaukštai
sėlenų
 
400 g
porų
 
1/8 l
pasukų
 
1/8 l
mėsos sultinio
 
400 g
maltos kalakutienos
 
1 šaukštelis
krakmolo
 
1
kiaušinis
 
1 šaukštas
kapotų petražolių
 
4 šaukštai
kapotų petražolių
 
pagal skonį
juodųjų pipirų
 
1/4 l
grietinės
 
pagal skonį
druskos
 
2 šaukštai
aliejaus
 
3 šaukštai
sviesto
 
3
svogūnai
 

Paruošimas

Sėlenas suberti į dubenėlį, įmušti kiaušinį, užpilti pasukomis ir išmaišyti. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Nuvalytus porus supjaustyti 2 cm storio žiedeliais. Keptuve įkaitinti sviestą ir pakepinti svogūnų kubelius, kol suminkštės. Suversti porų žiedelius, supilti sultinį, sukrėsti grietinę, pagardinti druska ir pipirais. Virti 10 min. ant silpnos ugnies. Kalakutieną sumaišyti su išbrinkintomis sėlenomis, pagardinti petražolėmis, druska bei pipirais. Iš faršo suformuoti nedidelius maltinius ir iškepti su aliejumi. Dažnai vartyti. Krakmolą sumaišyti su šlakeliu vandens ir sukrėsti į keptuvą su daržovėmis. Padažą užvirinti, pasūdyti ir apibarstyti petražolėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
gabrielius