Kalakutiena su pievagrybių padažu
Kalakutiena su pievagrybių padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
3
svogūnai
 
2 šaukštai
sviesto
 
2 šaukštai
sviesto
 
1
ryšelis petražolių
 
250 g
pievagrybių
 
1
petražolių šakelė
 
2 šaukštai
miltų
 
600 g
kalakutų krūtinėlių
 
pagal skonį
juodųjų pipirų
 
1/4 l
grietinės
 
pagal skonį
druskos
 
1 šaukštelis
citrinos sulčių
 
1/4 l
vištienos sultinio
 
 
žiupsnelis maltų uoginių paprikų
 

Paruošimas

Nulupti svogūnus, supjaustyti kubeliais ir 10 min. troškinti su sviestu. Supilti sultinį ir dar troškinti. Į sultinį sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą kalakuto krūtinėlę, ryšelį patražolių, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti, kol mėsa bus visai minkšta. Padažui miltus pakepinti su sviestu, sukrėsti grietinę ir 10 min. virti maišant. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Mėsą išimti iš troškintuvo, sultinį parkošti. Į jį subertipievagrybius bei svogūnus ir sumaišyti su anksčiau paruoštu grietinės padažu. Paskaninti citrinos sultimis ir malta uogine paprika. Mėsą užpilti karštu padažu ir papuošti petražolėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita