Žuvies apkepas su pievagrybiais
Žuvies apkepas su pievagrybiais
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
2
tryniai
 
4 šaukštai
tarkuoto fermentinio sūrio
 
1
svogūnas
 
4 šaukštai
sviesto
 
2 šaukštai
susmulkintų petražolių
 
1/4 l
sauso baltojo vyno
 
pagal skonį
pipirų
 
250 g
pievagrybių
 
1
morka
 
3 šaukštai
miltų
 
1/4 l
grietinės
 
pagal skonį
druskos
 
600 g
žuvies filė
 

Paruošimas

Žuvies filė nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis. Svogūną ir morką nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patroškinti su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės. Supilti baltąjį vyną ir užvirinti. Žuvį sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti vyno padažu ir patroškinti orkaitėje 15 min. Padažą perkošti. Nulupti pievagrybius ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti pievagrybius, 2 min. pakepinti ir išimti iš keptuvės. Į perkoštą žuvies padažą suberti miltus, sukrėsti grietinę, gerai išmaišyti ir 10 min. pavirti. Grybus sumaišyti su tryniais, sukrėsti į padažą ir pagardinti prieskoniais. Žuvį apipilti padažu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti 250 C temperatūros orkaitėje. Apibarstyti petražolėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
?????????