Traškūs lašišų rutuliukai
Traškūs lašišų rutuliukai
Autorius: Viktorija
Jums reikės
30g
smulkintų petražolių
 
50g
migdolų drožlių
 
600g
lašišų filė
 
5š.
kukurūzų dribsnių
 
2
kiaušinių
 
2š.
džiūvėsėlių
 
1
citrinos sulčių
 
pagal nuožiūrą
augalinio aliejaus
 
50g
smulkintų svogūnų laiškų
 
3š.
varškės
 

Paruošimas

Lašišų filė nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite petražoles, pusę smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį druskos.  Išplakite kiaušinius, sumaišykite varškę, žuvų masę, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus.Migdolų drožles sumaišykite su kukurūzų dribsniais ir juose apvoliokite rutuliukus.  Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir rutuliukus kepkite 8 min., atsargiai pavartydami. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite. Sukrėskite majonezą, grietinę, suberkite likusius svogūnų laiškus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Iškeptus rutuliukus patiekite su padažu.

 

Padažui pagaminti reikės:

2 pomidorų
3 šaukštų majonezo
200 g grietinės

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Aronas