Plekšnių apkepėlės su rūkyta lašiša
Plekšnių apkepėlės su rūkyta lašiša
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
4 šaukštai
sviesto
 
1/2 šaukštelio
pipirų
 
1 šaukštelis
druskos
 
50 g
rūkytos lašišos
 
600 g
plekšnių filė
 
 
miltų
 
1 šaukštelis
maltų saldžiųjų paprikų
 
2
kiaušiniai
 
1 šaukštas
kaparių
 
 
džiūvėsėlių
 
2
citrinos
 

Paruošimas

Žuvį apšlakstyti citrinų sultimis, po 10 min. nusausinti. Kiaušinius suplakti su druska, pipirais ir maltomis paprikomis. Džiūvėsėlius ir miltus suberti į gilius dubenėlius. Žuvų filė apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinių plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose. Ištirpinti sviestą ir filė kepti iš abiejų pusių, kol pagels. Žuvies gabaliukus sudėti į pašildytą pusdubenį, apibarstyti šiaudeliais supjaustyta lašiša ir kapariais bei papuošti citrinos skiltelėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
anzelika